Bra med kosttillskott ibland

Kosttillskott kan vara bra att äta ibland. Jag äter flera olika. Har precis upptäckt ett som heter bockhornsklöver, det är sånt ni ser på bilden. Det heter egentligen fenugreek. På https://www.skonhetsguiden.se/ kan du jämföra olika alternativ. Bockhornsklöver är en ört och av örten tillverkar man kosttillskott. Äter man då det så får man i sig en massa bra mineraler med mera. Det är ofta fröna som används, som man maler till pulver och sedan stoppar in i kapslar. Det är en ettårig ört som kommer från Indien. Växten kan bli 2 till 3 meter hög. Örten har frökapslar med 10-20 frön i varje.

Äter man två kapslar om dagen får man i sig järn, kalium, kalcium, selen, koppar, zink, mangan och magnesium samt andra bra ämnen.

Testa fenugreek

Bockhornsklöver, eller fenugreek som det heter är nägot jag rekommenderar. Särskilt om det är så att du känner att du måste få i dig extra mineraler. Utöver det så får du även in dig riboflavin, tiamin, folsyra samt olika vitaminer. Med detta tillskott är det även så att man får det lättare att ta upp ämnet kreatin vilket är bra om man tränar en del. 

Örtens egenskaper har använts på flera sätt runt om i världen under många år. I flera tusen år har den använs. Man har hittat fröer från denna ört i Tutanchamons grav. Örten används även i matlagning i Asien än idag och då inte bara fröna, utan man använder flera delar av denna växt. 

19 Nov 2020