Täcke till hunden?

Idag finns det ett stort utbud av täcke för hundar, eller hundkläder är det väl mer än bara ett täcke. Jämför olika modeller på husdjursrevyn. Varför ska man då ha ett täcke eller kläder till hunden? Det är främst för de raser som har lite päls eller inget alls. Det så att de inte ska frysa eller bli allt för blöta. Det finns ju många olika varianter som passar både stora och små hundar. Det är regnkläder, vinteroveraller, fleece-kläder och så vidare. En del väljer att ha det på sin hund, oavsett päls. Har din hund gott om päls så är det inte ett måste med ett hundtäcke, då är det nästan bättre låta bli. Annars kommer pälsen bli tunnare och värma sämre och det gör att du alltid kommer få ha ett täcke på den.

Vilka hundkläder ska man satsa på?

Nakna hundar samt hundar med lite päls behöver nästan ha en hel egen garderob. Det för att täcka in behoven som uppstår under olika årstider. Att ha regntäcke för de blöta perioderna under hösten är inte fel liksom ett tjockare täcke eller overall under vintern. Tunnare kläder finns för sommaren, för att motverka solbränna. 

Se till att mäta hunden innan du köper kläder eller täcke. Det är viktigt att det sitter bra och inte är vare sig för stort eller litet. Låt inte hunden springa lös med täcke eller kläder på, för om den rymmer kan den fastna i dem.

 

3 Dec 2020