Ett sjukhusbesök är inte kul

En väninna till mig bröt benet lite illa, och blev inlagd ett litet tag så att de skulle ha koll på henne. Är man kompis så är man så jag tänkte jag skulle besöka henne med en påse vindruvor och en modetidning så att hennes humör skulle hållas uppe. Bara tanken att hon låg där i en sjukhussäng gjorde mig lite ledsen och jag vet ju att jag själv hade uppskattat att få ett litet besök. I dörren in till sjukhuset möttes jag av en person i munskydd och först då kom jag på att man kanske inte får besöka sjukhusen än! Så dumt! Ibland blir jag lite trött på mig själv, det här borde jag tänkt på. 

Problem är till för att lösas

Jag kom alltså inte längre än till sjukhusets receptionsdisk med min lilla påse. Hur sjutton skulle jag göra nu liksom? Men, man ska inte fokusera på problem: man ska fokusera på att lösa dem, som min pappa alltid sade när jag var liten. 

Jag ringde henne på mobilen och satte på kameran så vi kunde videochatta istället. Jag på ett café utanför sjukhuset och hon i sin säng. Jag bläddrade i tidningen och vi hade roligt åt de olika artiklarna. Mitt "besök" hos kompisen på sjukhus blev lite annorlunda, men något vi kommer minnas resten av våra liv tror jag. Vindruvorna? Dom åt jag upp själv medan vi satt och pratade, jag ville ju inte slänga dem. 

10 Sep 2020