Frisyr efter ansiktsform

Du har säkert ställt dig frågan, vad för frisyr du passar i? Om du inte har en Göteborg frisör som kan hjälpa dig med det, så kan du hitta en mängd olika förslag och tips på nätet. Även jag tänkte jag skulle hjälpa dig på traven och förklara lite vad en viss ansiktsform passar i eller ska undvika.

Om du har en oval ansiktsform, så har du än bredare panna en haka och  du har då det ganska lätt för dig. Ovala ansiktsformer är nämligen det som allra flesta frisyrer funkar till.

Om du har en avlång ansiktsform, med en smal haka, panna och käkben, så kan du bredda ut ansiktet med en bra frisyr, undvik mittbena, satsa på snedbena. Rektangulär ansiktsform passar i frisyrer, som har volym på längderna.

Fyrkantig ansiktsform behöver mjuka linjer och kanske en busig snedlugg för att mjuka upp ännu mer.

Päronformad ansiktsform är det som passar bäst i lugg. Korta page eller bob passar inte särskilt bra.

Hjärtformad ansiktsform passar bra o en frisyr med mycket hår kring hakans och käkarna.

Hitta frisören för dig

Det bästa är dock att hitta en frisör som vet allt detta och kan klippa och styla dig på ett sätt som passar din ansiktsform. Om du inte redan har en frisör du går till, så kan du hitta en som passar dig via Timecenter. Här listas frisörer och du kan läsa omdömen och annat om dem för att se vilken som är bäst. Du hittar även kontaktuppgifter till dem på Timecenter, så att du kan boka en Göteborg frisör till exempel.

 

11 Mar 2017