Funderar på att bli volontär

Något jag har funderat på ett tag, det är att bli volontär av något slag. Kanske hjälpa till i ett soppkök eller liknande. Jag är mån om andra och bidrar gärna till välgörenhet på olika sätt. Dels skänker jag till olika organisationer, dels köper jag av företag jag vet även de sysslar med välgörenhet. Ett sådant är Fitline, läs mer här om det. Dock känner jag att det är dags att göra mer. Tycker det är fantastiskt jobb som typ Stockholms stadsmission gör, så väl som Vid din Sida, som startades av Jeanette Höglund. Gamla så väl som hemlösa människor har rätt att få en dräglig tillvaro tycker jag.

Olika former av uppdrag

Jag sökte runt lite på nätet om att bli volontär och såg just på Stockholms stadsmission att man kan göra en massa olika uppdrag inom olika saker. Bland annat kan kan göra korta uppdrag som att samla in kläder och så vidare. Sedan kan man även vara med och göra regelbundna uppdrag som att laga mat, med mera en gång per vecka eller månad. Sedan finns det även att man kan vara med i ett projektbaserat uppdrag. Om man har ett specifikt yrke, så kan man volontera i det, att klippa gratis om man är frisör och så vidare.

Jag ska kolla upp närmare vad det är som jag kan bistå med. Men känner som sagt att jag vill vara med och hjälpa andra som inte har det lika bra. 

 

3 Oct 2019