Skönhetssömn

I nästan alla länder, och på alla språk, så talas det om skönhetssömnen. Man varierar uttrycket lite från land till land, men andemeningen är alltid densamma. Den som sover gott och länge blir vackrare. När man bryter ner konceptet så handar det ofta om att tillräckligt med riktigt utvilande sömn stärker ens immunförsvar, motverkar stress och gör allt från hud till hår och naglar starkare. Man får ett visst glow som sömndepriverade människor saknar.

Jag älskar att sova, verkligen alltså! Jag kan gå omkring en hel eftermiddag och längta efter att det ska bli natt och jag får gosa ner mig i min fantastiska säng. Jag tror eventuellt att det är just sängen som skapar denna entusiasm för sängen är helt ny och alldeles, alldeles fantastisk.

Kontinentalsäng värdig en prinsessa

Jag handlade min säng, som är en kontinentalsäng, från Wegot. Jag har aldrig handlat möbler online förr men det var jättesmidigt och sängen har överträffat mina förväntningar. Jag är så, så nöjd. Kontinentalsängar är, för er som kanske inte vet, superlyxiga sängar med flera lager madrasser och en mjuk, stoppad sänggavel klädd i tyg. Eliten hade en typ av kontinentalsängar under renässansen, fast med en massa extra utsmyckningar. Moderna kontinentalsängar är i regel ganska stilrena - men de skriker verkligen lyx! Jag får hotellkänsla varje gång jag lägger mig i min fantastiska säng.

Så, summan av kardemumman här är att om du investerar i en riktigt fin och skön säng så investerar du i god söm och - per automatik - din skönhet.

25 Dec 2016