Viktigt med bra sömn

Alla behöver vi vår skönhetssömn som man brukar säga. Men inte alla kan sova gott eller lyckas somna snabbt. Men då det är viktigt att få bra sömn så är det inte fel att ta till ett par knep för att få sova bättre. Sätt upp mörka persienner så att du får det mörkt omkring dig. Sedan finns det ett par saker att göra innan läggdags, som kommer göra att du somnar snabbare.

Tips på hur du får bättre sömn

Det du kan göra först är att kolla vad du har för temperatur i sovrumet. Det är bra att ha ett svalt sovrum, så att du hjälper kroppen att behålla sin normala kroppstemperatur.

Många av oss tar gärna med telefonen till sängen och ligger och kollar på den. Om det nu är ett måste, sätt telefonen på  Night shift, det ger mjukare ljus.

Ett annat tips är att investera i en ny kudde som ger rätt stöd åt din nacke och ditt huvud.

Alkohol är aldrig bra innan sömn, så undvik gärna sängfösaren! Har du druckit vin till maten, så kan du ta en promenad innan läggdags.

Undvik även kaffe eller andra drycker med koffein.

Du som brukar snooza, se till att inte göra det. Ställ klockan så att du går upp när den ringer, inte för att kunna snooza. Den sömnen du får då är inte bra eller ger dig inget annat än att du blir tröttare bara!19 Jul 2018