Yoga som medicin för själen

Jag har blivit frälst, som så många andra, av yoga. Det är helt sjukt vad denna träningsform får en att må bra alltså. Man får allt i yogan - styrketräning, uthållighet, kondition och - bäst av allt - man avslutar yogan med en känsla av att ha rensat sinnet på all negativitet. Kroppen får sin träning men psyket stabiliseras samtidigt. Kanske är det samma känsla som inbitna löpare får efter en löptur, men jag har aldrig upplevt det med någon annan träningsform än yoga. 

Yogins kost

Sedan är det så för mig alltid att om jag drar i en tråd, som jag nu gjort med yogan, så lockar en massa andra trådar. Nu vill jag till exempel avsluta varje dag med en kopp yogite samt avstå mer och mer från att äta kött. DÅ uppstår ju förstås problemet med proteinintaget. Jag som har tränat en del i mina dagar vill trots allt se till så att jag får i mig tillräkligt med protein för muskeluppbyggnadens skull och för mättnadens. Det går ju förstås att lösa med proteintillskott från märken som t ex Fitline, som jag tycker är ett etiskt försvarbart märke. De ägnar sig till exempel en hel del åt välgörenhet. Tillskott slår ju aldrig riktig mat förstås, men det är ju just tillskott, inte basmat.

Nu är ju inte jag någon riktig yogi, haha, inte på långa vägar. Men jag älskar att rulla ut yogamattan och ägna mig åt fysisk och psykisk stimulans på daglig basis. Sedan färgar det av sig på en massa andra grejer. Det är nog ganska naturligt egentligen.

7 Oct 2017